joi, 23 mai 2013

Jertfirea - cale de mântuire



     Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, la biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului" din Brad, s-a desfăşurat în ziua de 23 aprilie a treia seară duhovnicească din vremea Postului Mare organizată de către Parohia Brad I în colaborare cu Protopopiatul Brad.

     Invitatul acestei seri duhovniceşti a fost Pr. Lect.Dr. Dan Mihail Ioan de la Facultatea de Teologie din Alba-Iulia .

    După Acatistul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe care a fost săvârşit de către un sobor de preoţi, părintele Dan Mihail Ioan a prezentat tema întâlnirii duhovniceşti: ,,Jertfirea - cale de mântuire".

    În cuvântul său , părintele profesor a subliniat că întreaga viaţă creştină este sub semnul jertfei, atitudine care derivă din porunca iubirii de Dumnezeu şi de aproapele. De mare folos pentru cei prezenţi au fost numeroasele exemple pe care Părintele Mihail Ioan le-a dat din experienţa ca preot dar şi ca om implicat in acţiunile sociale ale Bisericii. Întrebările venite apoi din partea participanţilor au dat posibilitatea invitatului de a clarifica în general aspecte legate de viaţa de familie, de oferirea de modele autentice pentru tinerii noştri şi de îndemn la o viaţă creştină integrată liturgic în etosul Bisericii.

Pr. Alexandru Letea







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu