joi, 23 mai 2013

Misiune pastorală şi socială în spitalele din Brad




Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, duminică, 21 aprilie, un sobor de preoţi a săvârşit Sfânta Taină a Maslului la Sanatoriul din municipiul Brad, pentru bolnavii internaţi aici. La sfârşitul slujbei a fost rostit un cuvânt de învăţătură şi au fost dăruite cărţi de rugăciuni.

Slujba de duminică se înscrie într-un program de asistenţă religioasă şi socială pe care un grup de şase preoţi din Protopopiatul Brad l-au iniţiat şi îl asigură în mod voluntar pentru Spitalul Municipal şi pentru Sanatoriul din Brad, având în vedere faptul că la aceste unități medicale nu există preot misionar.

Astfel, prin rotaţie, în fiecare sâmbătă, unul dintre cei șase preoţi vizitează bolnavii din fiecare salon al Spitalului Municipal, făcând rugăciuni şi miruind pacienţii.

De asemenea, duminica după-masă, sunt vizitaţi bolnavii de la Sanatoriul din Brad, unde se face o slujbă comună în sala de mese.

Împreună cu conducerea celor două unităţi spitaliceşti se încearcă amenajarea câte unui paraclis, unde să fie oficiate slujbele religioase.

Acțiunile de acest fel izvorăsc din dorința împlinirii poruncii Mântuitorului de a-i cerceta pe cei bolnavi şi de a aduce mângâiere şi ajutor celor încercaţi de suferinţă.

Pr. Letea Alexandru




                                       












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu