joi, 23 mai 2013

Copilărind înspre Înviere (program religios-artistic la Catedrala din Brad)



Luni, 6 mai, a doua zi de prăznuire a Învierii Domnului, a fost una deosebită pentru credincioşii Parohiei Brad I. Bucuria Învierii a fost sporită de către copiii şi tinerii de la grupa de cateheză ai Bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului” care, la sfârşitul Sfintei Liturghii, sub îndrumarea doamnei profesoare Irina Letea, au prezentat un program religios-artistic intitulat sugestiv: ,,Copilărind înspre Înviere” . Prin cântece religioase specifice perioadei liturgice şi prin poezii cu caracter religios, tinerii şi copiii au rememorat întreaga săptămână a Patimilor pentru ca la final bucuria Învierii să fie primită prin cântări pascale şi versuri ce exprimă importanţa Învierii Domnului pentru viaţa creştinilor.

Acest program de Paşti se înscrie în rândul activităţilor constante desfăşurate cu copiii şi tinerii de la grupa de cateheză, care putem spune că s-a format deja ca un grup unit, participând săptămânal (duminica) la cateheze, unde se discută aspecte ale vieţii spirituale specifice vârstei lor. De asemenea, sunt angrenaţi în acţiuni sociale ale Parohiei, vizitând constant , însoţiţi de preot, bolnavii din spitale, copiii de la Orfelinat şi bătrânii de la ,,Centrul pentru vârstnici” din municipiul Brad, aducând bucurie şi mângâiere fie prin colindele noastre strămoşeşti, în prejma Naşterii Domnului, fie prin darurile făcute celor vizitaţi cu alte ocazii. Nu în ultimul rând, putem spune că excursiile făcute cu aceeaşi copii la mănăstiri şi obiective culturale şi istorice, au constituit un bun prilej de ancorare mai profundă a acestora în viaţa Bisericii şi a neamului.

La Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din Brad s-a amenajat un spaţiu special destinat pentru activităţile copiilor de la grupa de cateheză care sperăm că, în curând, se va constitui într-un Centru cultural-misionar pentru tineret.

Îmbrăcaţi în costume naţionale specifice zonei, tinerii şi copiii noştri au dat prilejul preoţilor slujitori de la catedrala brădeană, să îndemne credincioşii ca în fiecare an, a doua zi de Paşti, să să fie pentru Parohia Brad I ,,Ziua portului popular”, pentru a reînvia tradiţia purtării costumului popular şi pentru păstrarea identităţii naţionale.

Pr. Alexandru Letea



                                                              









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu