duminică, 26 mai 2013

COPIII HUNEDORENI PREMIAŢI LA PATRIARHIA ROMÂNĂ




În zilele de 20 şi 21 mai, la Catedrala patriarhală din Bucureşti a avut loc premierea câştigătorilor a patru concursuri din cadrul proiectelor educaţional-religioase coordonate de către Patriarhia Română. La două dintre ele au participat şi copii din Episcopia Devei şi Hunedoarei, cu rezultate de excepţie. În cadrul proiectului-concurs ,,Bucuria de a fi creştin", ce a punctat aniversarea a 1700 de ani de la Edictul din 313 prin care Sf. Împărat Constantin cel Mare a dat libertate creştinilor, au fost premiaţi câştigătorii etapei eparhiale. Astfel,din Episcopia Devei şi Hunedoarei au fost premiaţi următorii elevi: Pânzariu Cătălina, reprezentând Parohia Săuleşti, la secţiunea ,,Interpretarea unui cântec religios sau popular", Medrea Iulia, reprezentând Parohia Aurel Vlaicu, la secţiunea ,,Poezie religioasă sau patriotică" şi Marincu Mihai Vlad, reprezentând Parohia Brad I, la secţiunea ,,Interpretarea unui text literar".

De asemenea,în cadrul proiectului ,,Alege şcoala" , elevul Marincu Mihai Vlad, de la Şcoala Gen.,,Mircea Sântimbreanu" din Brad, sub coordonarea doamnei profesoare Irina Letea, a obţinut Premiul I pe ţară la secţiunea artistică. A doua secţiune, cea literară, a acestui concurs, a fost câştigată tot de către episcopia noastră, prin eleva Trif Natalia, de la Şcoala Gen. „Horea,Cloşca şi Crişan" din Brad, sub îndrumarea doamnei profesoare Groza Georgia.

Rezultatele elevilor hunedoreni au fost cu atât mai deosebite cu cât la aceste proiecte au participat mii de elevi din toată ţara, numai la proiectul ,,Alege şcoala" fiind înscrişi 29.000 de copii,două secţiuni din trei fiind câştigate de către elevi din episcopia noastră, lucru remarcat şi de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care a subliniat la momentul premierii că deşi Episcopia Devei şi Hunedoarei este o ,,episcopie tânără", se remarcă printr-o lucrarea misionară rodnică, în special în rândul tinerilor.

Copiii au fost premiaţi de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în cadru festiv,în seara zilei de 20 mai la Palatul Patriarhiei, şi în ziua de 21 mai, în ziua prăznuirii Sf.Împăraţi Constantin şi Elena, hramul Catedralei patriarhale, după Sfânta Liturghie.

Pr. Alexandru Letea

 



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu