marți, 19 august 2014

Procesiune în cinstea Maicii Domnului. Slujba de hramCu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, în data de 14 august,a avut loc la Brad,  tradiţionala procesiune în cinstea Maicii Domnului,organizată în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului,care este şi hramul catedralei brădene.
Evenimentul a debutat prin slujba Vecerniei cu Litie la catedrala din Brad,după care a urmat procesiunea prin oraş cu icoana Maicii Domnului şi cu epitaful ,,Adormirii Maicii Domnului". Pe parcursul procesiunii s-au făcut mai multe opriri,citindu-se diferite pericope evanghelice şi rostindu-se ectenii.Pe tot traseul , în sunet de toacă, au fost intonate cântări în cinstea Maicii Domnului,împărţindu-se iconiţe la cei care au întâmpinat în oraş procesiunea.Ultima oprire s-a făcut la troiţa din centrul oraşului, unde participanţii au fost întâmpinaţi de către primarul municipiului care a subliniat importanţa procesiunii ca un act de manifestare a credinţei şi comuniunii, după care procesiunea a continuat până la biserică.
A doua zi, de praznicul ,,Adormirii Maicii Domnului", a fost săvârşită Sfânta Liturghie şi slujba de hram, cu participarea unui număr mare de credincioşi, care la sfârşit au primit fiecare câte un mic dar ca binecuvântare.
                                                                                                                            Pr. Alexandru Letea

,,Întru naştere fecioria ai păzit, întru adormire lumea nu ai părăsit, de Dumnezeu Născătoare. Mutatu-te-ai la viaţă,fiind Maica Vieţii, şi cu rugăciunile tale,izbăveşti din moarte sufletele noastre."
                                                                                 (Troparul Praznicului)


                                                                                              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu