marți, 12 august 2014

CONCERT DE MUZICĂ SACRĂ LA BRAD. PREASFINŢITUL PĂRINTE GURIE A PRIMIT TITLUL DE CETĂŢEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI BRAD



Vineri, 8 august, biserica ,,Adormirea Maicii Domnului" din Brad a fost gazda unui eveniment spiritual şi cultural deosebit, organizat de către Primăria municipiului Brad,Consiliul local Brad,Casa de cultură a municipiului în colaborare cu Protopopiatul Brad şi Parohia Brad I.
Evenimentul a debutat cu slujba Vecerniei, săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Gurie,înconjurat de către un sobor de preoţi,la sfârşitul căreia ierarhul nostru a rostit un cuvânt de învăţătură,subliniind necesitatea cultivării dragostei creştine autentice ca o virtute perenă,într-o lume marcată tot mai mult de egoism şi indiferenţă.
Partea a doua a evenimentului a debutat cu piesa,,Tatăl nostru", interpretată de către corul Bâlea Boar,al bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului" din Brad,dirijat de către prof. Maria Simion.După acest preambul spiritual, părintele protopop Ioan Jorza a rostit cuvântul de bun venit către Preasfinţitul Părinte Gurie,subliniind importanţa momentului pentru comunitatea brădeană.În acest context, domnul Florin Cazacu,primarul municipiului Brad, a înmânat titlul de cetăţean de onoare al municipiului Brad,Preasfinţitului Părinte Gurie,episcopul Devei şi Hunedoarei,care a mărturisit că se simte onorat de primirea acestei distincţii pe care o consideră de fapt acordată Bisericii Ortodoxe.
A urmat apoi Concertul de muzică sacră susţinut de către Corul bisericii,dirijat de prof. Maria Simion, soprana Cristina Maria Oltean,fiică a Bradului, acompaniată de către pianistul Cristian Dumitriu şi solistul de folclor Bogdan Toma,care au creat o atmosferă deosebită, de o înaltă ţinută culturală.
Întreaga seară a fost un prilej de bucurie liturgică, în primul rând, dar şi spiritual-culturală, pentru numeroşii participanţi la acest eveniment.
                                                                                                            Pr.Alexandru Letea
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu