marți, 21 ianuarie 2014

Seară duhovnicească ,,Părintele Arsenie Boca-omul lui Dumnezeu"

                               



Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie,Episcopul Devei şi Hunedoarei,sâmbătă,30 noiembrie,s-a desfăşurat la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului" din Brad, o seară duhovnicească dedicată părintelui Arsenie Boca,cel supranumit,,Sfântul Ardealului".
Evenimentul a debutat la ora 15.30,în curtea Colegiului Naţional ,,Avram Iancu" din Brad,unde s-a făcut un parastas pentru părintele Arsenie Boca.Slujba de pomenire s-a săvârşit lângă ,,gorunul lui Zian",pe care părintele Arsenie Boca l-a plantat la terminarea Liceului ,în anul 1929, şi unde anul trecut, a fost pusă o placă comemorativă.
La ora 16,la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului" din Brad,în prezenţa unui număr mare de credincioşi , seara duhovnicească a început cu o videoproiecţie a filmului documentar ,,Părintele Arsenie Boca - omul lui Dumnezeu". Apoi Pr. Alexandru Letea a prezentat referatul intitulat: ,,Viaţa de familie în preocupările Părintelui Arsenie Boca",reliefându-se faptul că Părintele Arsenie,în lucrarea sa misionară şi de duhovnic, a dat multă importanţă vieţii de familie,considerând că familia,dacă are o concepţie de viaţă creştină şi este ancorată în viaţa Bisericii, poate fi adevăratul,,motor" de regenerare a neamului. De mare interes a fost apoi prezentarea,însoţită de imagini, a domnului profesor Eugen Marinoff, care a vorbit despre ,,Predicile pictate ale părintelui Arsenie Boca",scoţând în evidenţă caracterul cetehetic şi chiar profetic al acestora. În încheiere , părintele protopop Ioan Jorza a vorbit despre ,,Locul Părintelui Arsenie Boca între personalităţile zărăndene",subliniind că între numeroasele personalităţi istorice,de cultură şi bisericeşti ale Ţării Zarandului ,părintele Arsenie Boca ocupă un loc de cinste.
La final,participanţii la seara duhovnicească au colindat împreună, iar apoi au luat fiecare câte un bileţel ce conţinea câte o  apoftegmă ale părintelui Arsenie Boca ,care s-au constiutit apoi în ,,cuvinte vii" la care să mediteze şi să se folosească duhovniceşte.
Următoarea seară duhovnicească de la biserica noastră va avea loc pe data de 8 decembrie,invitat fiind părintele arhim. Gherontie Ciupe,care va vorbi despre importanţa Spovedaniei în viaţa creştinului.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu