sâmbătă, 15 decembrie 2012

Procesiune de Adormirea Maicii Domnului


În seara zilei de 14 august 2012, cu binecuvântarea Preasfinţitului Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, s-a desfăşurat în municipiul Brad o procesiune religioasă organizată de către Parohia Brad I ce a marcat importanţa sărbătorii ,,Adormirea Maicii Domnului”, care este şi hramul catedralei brădene.
Evenimentul a început la ora 18:00 , la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din Brad, cu săvârşirea Vecerniei cu Litie, după care a început procesiunea propriu-zisă cu icoana Maicii Domnului şi cu epitaful ,,Adormirii Maicii Domnului”, după cum ne informează Pr. Mircea Mihuleţ, Inspector Mass-Media la Episcopiei Devei şi Hunedoarei. S-au făcut trei opriri în oraş : la kilometrul 0 (unde credincioşii de la Parohia Brad I s-au întâlnit cu cei de la Parohia Brad III), în centru (zona Muzeul Aurului) şi la troiţa din faţa Primăriei. La fiecare oprire s-a citit din Sfânta Evanghelie, s-au rostit rugăciuni la vreme de secetă şi ectenii. La sfârşitul procesiunii credincioşii au primit câte o iconiţă cu Maica Domnului şi un mic dar din partea organizatorilor .
La procesiune a participat un număr mare de credincioşi atât din oraş cât şi din împrejurimi, însoţiţi de preoţi. Participanţii şi-au exprimat dorinţa ca această procesiune să se constituie într-o tradiţie a oraşului, mai ales că ecoul acestei manifestări a fost deosebit pentru locuitorii municipiului.
„Conştienţi de faptul că procesiunea este o mărturisire a credinţei, într-o lume în care se ,,mărşăluieşte” pentru tot felul de revendicări de ordin material, dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să ne manifestăm şi în acest fel dragostea faţă de Maica Domnului, pe care avem datoria să o preacinstim” a spus Pr. Alexandru Letea de la Parohia Brad I.   (preluare de pe basilica.ro)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu