miercuri, 15 noiembrie 2017

RESFINŢIREA BISERICII ,,ADORMIREA MAICII DOMNULUI" DIN BRAD

Sâmbătă, 14 octombrie 2017, de praznicul Cuvioasei Parascheva, la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului" din Brad, supranumită ,,Catedrala Ţării Zarandului" , s-a făcut făcut resfinţirea acestei biserici, în urma lucrărilor de renovare în interior şi în exterior.
Pe lângă Preasfinţitul Părinte Gurie, ierarhul locului, la slujbă au participat Î.P.S. Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, P.S. Daniil Stoenescu, Episcopul Daciei Felix şi un sobor de preoţi şi diaconi împreună cu un număr mare de credincioşi.
După slujba de binecuvântare de lucrări, s-a săvârşit Sf. Liturghie, în cadrul căreia P.S. Părinte Daniil a rostit un cuvânt de învăţătură , iar la sfârşitul slujbei Î.P.S. Părinte Mitropolit Laurenţiu a evocat importanța cinstirii sfinţilor în viaţa creştinilor. P.S. Părinte Gurie a mulţumit distinşilor oaspeţi şi a oferit distincţii şi gramate de mulţumire pentru cei implicaţi mai activ în lucrările de restaurare.Cu acest prilej, cu binecuvântarea P.S. Părinte Gurie, a fost editat şi un album monografic cu istoria şi viaţa Bisericii din Brad din trecut şi până în prezent.
Slujba de resfinţire împlineşte un arc peste timp, pentru că în urmă cu 78 de ani, tot de sărbătoarea Cuvioasei Parascheva, biserica din Brad a fost sfinţită de către vrednicul de pomenire mitropolit al Ardealului, Nicoale Bălan.

Să ne ajute Bunul Dumnezeu să zidim şi BISERICA cea din suflete noastre, CARE NICIODATĂ NU PIERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu