vineri, 10 februarie 2017

CONCERT AL GRUPULUI ,,LUMINĂ LINĂ" DIN SIBIU LA BRAD

CENACLUL ,,LUMINĂ LINĂ” DIN SIBIU A CONCERTAT LA BRAD

            Duminică,9 octombrie 2016, a fost o zi deosebită pentru credincioşii Bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului”  şi în general pentru locuitorii municipiului Brad care au participat la Sfânta Liturghie şi la evenimentele religios-artistice organizate în această zi.
                        Oaspeţii noştri au fost membri Cenaclului ,,Lumină lină” din Sibiu, care au venit să ne încânte printr-un concert de muzică religioasă şi patriotică.Cenaclul ,,Lumină lină” a susţinut la Brad al 382-lea concert al acestui grup care a concertat în toată ţara dar şi în străinătate.Cenaclul este coordonat de către părintele Cătălin Dumitrean, consilier al Arhiepiscopiei Sibiului şi director al Radio Trinitas pe Ardeal.Din acest grup fac parte preoţi,cântăreţi de biserică dar şi intelectuali şi tineri,elevi şi studenţi.Scopul periplului spiritual al acestui Cenaclu este acela de a trezi în oameni râvna de a păstra dreapta credinţă şi identitatea noastră naţională.Într- o lume în care valorile spirituale sunt tot mai diluate de mercantilism şi în care filonul iubirii de neam şi Biserică este considerat de unii desuet, demersul acestor inimoşi ,,misionari” este cu atât mai preţios cu cât presupune un efort deosebit din partea fiecăruia.
                        După încheierea Sfintei Liturghii, au urmat două ore de mare încărcătură  spirituală în care membri Cenaclului au împletit armonios pricesnele bisericeşti cu cântece patriotice şi naţionale presărate cu momente deosebite de poezie sau mesaje de suflet care îndemnau la apropierea de cele sfinte şi la păstrarea identităţii noastre naţionale. Credincioşii din biserică au cântat împreună de la pricesne cunoscut închinate Maicii Domnului până la cantece patriotice , sau ,,Rugă pentru părinţi” , un moment deosebit fiind intonarea de către toată biserica plină de credincioşi a imnului naţional ,,Deşteaptă-te române!”.Un alt lucru deosebit pe care acest Cenaclu îl face este invitarea în concertele lor a tinerilor din zonă care doresc să cânte împreună cu ei, aceştia devenind astfel colaboratori zonali ai Cenaclului.
            Bucuria acestui concert a fost sporită duhovniceşte la final de închinarea la icoana Maicii Domnului ,,Îndrumătoarea” precum şi de închinarea la părticele din moaştele unor mari sfinţi cum ar fi : Sf. Ioan Rusul,Sf. Efrem cel Nou,Sf. Ioan Iacob românul, fiind puse spre cinstire şi un epitrahil care a fost pe trupul sfinţit al Sf. Ioan Iacob la canonizarea acestuia , precum şi o reverendă purtată de către părintele Arsenie Boca ,,Sfântul Ardealului”,toate aceste odoare fiind aduse spre cinstire de către preoţii Cenaclului.
            Mulţumindu-le pentru efortul pe care l-au făcut de a veni în mijlocul brădenilor,chiar înainte de turneul lor din Basarabia, am ,,smuls” din partea lor promisiunea de a încerca să revină la Brad pentru un Concert de colinde în Postul Naşterii Domnului.

                                                                                              Părintele Alexandru Letea

           






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu