vineri, 15 ianuarie 2016

PRAZNIC LUMINOS - SĂRBĂTOAREA NAŞTERII DOMNULUI

           Pe lângă împlinirea duhovnicească primită prin slujbele liturgice,credincioşii bisericii noastre au avut şi bucuria sufletească adusă de către colindători la praznicul luminos al Naşterii Domnului.
Astfel, în prima zi de Crăciun, după Sfânta Liturghie, ne-au colindat grupul de fete intitulat ,,fecioriţele de la Brad" , eleve la Şcoala Gim. ,,M.Sântimbreanu" din Brad, coordonate de către doamna profesoară şi preoteasă Irina Letea.Acest grup  a impresionat juriul de la Festivalul de colinde de la Ribiţa, unde au câştigat ,,Marele Premiu" cu un repertoriu deosebit şi o interpretare de excepţie.Ne-au colindat şi ne-au bucurat şi pe noi cu vocile lor frumoase şi colindele deosebite.Au urmat apoi trei grupuri de crai din Brad, care au prezentat tradiţionalele scenete de Naşterea Domnului.Colindătorii au fost răsplătiţi cu daruri din partea noastră.
           A doua zi de Crăciun a fost rezervată copiilor Parohiei , care după Sfânta Liturghie la care mulţi dintre ei s-au împărtăşit, au colindat în faţa credincioşilor. Am avut şi colindători de la Bucureşci, coordonaţi de părintele Adrian Talpaş,fostul cântăreţ al bisericii noastre.Au colindat şi copiii de la Centrul Misionar ,,Pr.Ilarion V. Felea" şi de la Centrul Social,,Sf.Fanurie", care împreună cu toţi ceilalţi copii din biserică au colindat vestind că,,astăzi s-a născut Hristos"!.Toţi copiii au primit daruri,fiind pregătite 120 de pachete prin bunăvoinţa credincioşilor care ne-au ajutat.
           A treia zi de Crăciun, am avut cu toţii bucuria de a fi colindaţi de către colindătorii seniori din Ribiţa, coordonaţi de părintele Diniş Ioan Petru, care au interpretat colinde vechi din Ribiţa de o  mare bogăţie teologică şi artistică.

NAŞTEREA LUI HRISTOS SĂ NE FIE DE FOLOS!

PR. PAROH Alexandru Letea


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu