vineri, 6 iunie 2014

Proiectul Parohiei noastre ,,Ucenici ai credinţei- Liturghia după Liturghie" a obţinut premiul II la faza eparhială

ETAPA EPARHIALĂ A CONCURSULUI „Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine”


Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei, a avut loc astăzi, 19 mai 2014, în Catedrala „Sfântul Nicolae” din Deva, premierea Concursul naţional de proiecte duhovniceşti organizat cu prilejul Anului omagial Euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni „Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine” etapa pe eparhie.
Concursul s-a adresat copiilor, preoților și profesorilor de religie implicați în Programul catehetic „Hrists împărtășit copiilor” și a urmărit să educe copiii privind participarea la Sf. Liturghie şi la lucrarea filantropică a Bisericii, să înţeleagă tradițiile culinare de post ,să creeze rețete de post, să înveţe cum să ne spovedim, de ce ne împărtășim etc. Scopul concursului a fost de a cultiva dragostea față de Biserică şi Liturghie, de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase în contextul unei lumi seculare şi secularizante. Sensul Sfintei Euharistii, pregătirea prin spovedanie şi fapte bune precum şi implicaţiile extinse în comunitate şi viaţa personală au fost, deasemenea obiective ale acestui concurs.


În Episcopia Devei şi Hunedoarei concursul a avut loc în perioada 1 februarie – 5 mai. Au participat mai multe grupuri de copii coordonaţi de preoţi, din Deva, Orăştie, Petroşani şi Brad, astfel că la nivel eparhial au fost implicaţi aproape 300 de copii.


În urma jurizării, care a avut loc la Centrul Eparhial în data de 5 mai, comisia condusă de părintele arhimandrit Andrei Coroianu, Consilier Catehetic şi de Misiune al eparhiei hunedorene, a decis următoarele:


Premiul III a fost obţinut de proiectul „Micii mărturisitori”, realizat de parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Orăştie, coordonator pr. Ionel Scânteie.


Premiul II a fost obţinut de proiectul „Ucenici ai credinţei-Liturghia după Liturghie”, realizat de Parohia Brad I şi Centru Cultural-Educaţional „Ilarion V. Felea” din Brad, coordonatori pr. Alexandru Letea,prof. Irina Letea şi înv. Florina Ţendea.


Premiul I şi participarea la premierea naţională din 21 mai de la Patriarhia Română, ca reprezentant al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, a fost obţinut de proiectul „Câmpul pâinii – cale către hrana cerească”, realizat de parohia Aurel Vlaicu, protopopiatul Orăştie, coordonator pr. Daniel Avram, cu implicarea mai multor familii de voluntari din parohie.


Preasfinţitul Părinte Gurie a felicitat pe toţi copiii pentru eforturile depuse împreună cu preoţii coordonatori şi voluntarii implicaţi şi a oferit fiecărui copil un premiu. De asemenea, fiecare proiect a fost recompensat cu un premiu colectiv, de grup, constând în materiale sportive, jocuri interactive, cărţi şi diplome.
                                                   
                                                                                                ştire preluată de pe Episcopia Devei.ro
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu